-
ZESTAW GARNKÓW 13 ELEM. BERLINGER HAUS BH-6197 FOREST LINE
Ilość w opakowaniu | 1 szt. |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Średnia dostępność 32 szt. |
Waga | 8 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5999108419751 |
Zostaw telefon |
13-elementowy zestaw garnków granitowych BERLINGER HAUS z serii FOREST LINE.
Garnki wykonane z wysokiej jakości odlewanego aluminium.
Potrójna granitowa powłoka anty-przywierająca.
Uchwyty powlekane silikonem typu SOFT TOUCH o wyglądzie do złudzenia przypominającym drewno.
Szklane pokrywki z hartowanego bardzo wysokiej jakości szkła.
Garnki można myć w zmywarce.
Przystosowane do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowa, elektryczna, ceramiczna, halogenowa, indykcyjna
System TURBO INDUCTION (bardzo szybko nagrzewają się) 35% oszczędność energii.
CECHY:
- 3-warstwowa powłoka granitowa
- silikonowe uchwyty
- turbo indukcja
- pokrywki Smart Lid z tworzywa ułatwiające przechowywanie gotowych potraw
- bezpieczne gotowanie i smażenie w temperaturze: -20 do +220 °C
- przystosowane do zmywarki
- Eco Friendly - nie zawiera związków PFOA, ołowiu, kadmu.
- kolor: szary z brązowymi uchwytami (imitacja drewna)
W skład zestawu wchodzi:
garnek z pokrywką Ø20 x 10,4cm (2,5L)
garnek z pokrywką Ø24 x 11,8cm (4,1L)
garnek z pokrywką Ø28 x 12,4cm (6,1L)
patelnia głęboka Ø24 x 6.5cm (1L)
patelnia Ø20 x 4,5cm (2,4L)
Podstawki z bakelitu pod gorące naczynia (2 szt.)
Pokrywki Smart Lid do przechowywania potraw w naczyniach (3 szt.)
Pokrywki szklane pasują do wszystkich naczyń z zestawu
Powłoka granitowa jest to powłoka teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza niż teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, ale jest bardziej odporna na uszkodzenia, przewyższana w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka sprawia, że naczynia są wyjątkowo odporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten typ garnków i patelni pozwala również na smażenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.